Български Холтер

снимка на Стефан Радев

Български Холтер
Уред по-добър от всеки електрокардиограф

На 16 Декември (2004-та, бел. кор.) Министърът Министърът на здравеопазването откри нова производствена линия, на второто по рода си устройство в България, което може да записва и анализира ударите на сърцето ви в продължение на 24 часа.

62 % от всички смъртни случаи в България се дължат на заболявания на сърдечно-съдовата система. Миокардният инфаркт покосява всяка година повече от 8000 живота, а мозъчният инсулт - над 22 000. България е на едно от първите места в света, по смъртност от мозъчен инсулт, висока е и нараства непрекъснато, смъртността от сърдечен инфаркт. Процентът на българското население с високо кръвно налягане - "тихата болест", която води до инсулт и сърдечен инфаркт също е висок. Навременното поставяне на правилна диагноза е един от факторите, които спомагат за намаляване на риска от тези заболявания.

Холтер Този уред се произвежда от “Завод за изчислителна техника”, на който сме официални представители и ако Вашият лекар не е чувал за него или желае още информация по въпроса можете да му дадете нашите телефони.