Дейзи също са готови с касов апарат за автобуси

снимка на Стефан Радев

Дейзи Технолоджи също предложиха касов апарат за Автобуси и други превознии средства. Perfect SA-KLDaisy Perfect SA-KL е базиран на най-новия дизайн на фирмата, и със своите елегантни форми и лесно боравене с хартиената ролка е удобно решение.

Стандарно апарата ще се предлага със захранване за 230V, но като опция има и адаптори за 12 и 24V.

Цената на устройството е 279 лв. с ДДС, но със сигурност не тя трябва да е определяща при избор на решение, защото за разлика от стандартните касови апарати, чиито функции до голяма степен се припокриват при различните производители, то тук разрабочиците ще имат доста по широко поле за изява. Все пак решението дали маршрутите да са предварително програмирани, да има възможност човек да закупи билет за конкретен брой спирки, т.е. цената да е различна в зависимост от различни параметри на пътуването, да се изпраща информация дирекно до сървъра на фирмата за запазване на място и прочие е доста по-интересно от това да продадеш нещо за 5 лв. към група 1.

Отделно от това касовите апарати биха могли да се свържат и със ситема за GPS проследяване на превозните средства, като по този начин предложат една по-пълноценна услуга както за пътниците така и за собствениците им.

Всички тези неща ще направят избора на фискално устройство за превозно средство далеч по-интересно занимание от елементарното сравнение на цената и външния вид на устойствата.