Представяне на ZIT 2001M

снимка на Стефан Радев

Представяне на ZIT 2001M
Нашият избор от това, което се предлага

Изминалата година, беше доста натоварена от гледна точка на търсенето на касови апарати, най-вече защото на 31.12.2005 ще излязат от употреба много фискални устройства. Това кара производителите да пускат на пазара нови решения, кои преработени стари, кои доста необмислени, но ZIT 2001M изпъква, сред фискалните устройства, със своята гъвкавост и многофункционалност.
Този апарат спокойно може да бъде използван на сергия на открито, а по функционалност и производителност не отстъпва на най-големите и скъпи апарати на пазара. Той се произвежда от "ЗИТ" ЕООД - гр. София и е наследник на апаратите "Карат" от Велико Търново.

Със своя безшумен и бърз термо печат (8 реда/сек.) той спокойно може да работи на касата в супермаркет, а с много добре организираните си ресторантски функции и възможността да се свързва с компютър, електронна везна и бар-код четец, спокойно може да работи и в реномиран ресторант.
Сега може би не Ви е необходимо цялото многообразие от функции, които притежава този апарат, но при промяна на дейността или при разширяването й, това може да се окаже един далновиден избор. Не е за пренебрегване и факта, че лесно можете да го продадете, без значително намаляване на стойността му, за разлика от другите предлагани стационарни или мобилни апарати.

Апаратът поддържа връзка с електронна везна, бар-код четец, допълнителна клавиатура за бързо маркиране и компютър (в on-line и off-line режим), като не изисква допълнителни драйвери, защото протокола за управлението му е достъпен от производителя, без заплащане, а в същото време заедно с вградена акумулаторна батерия тежи само 0,9 кг. и е с рамери 198 х 172 х 64 мм.